Soutěž o Zlatou srnčí trofej

09.06.2015 20:05

V sobotu dopoledne 6.6.2015 zazněl hlas lesnice, místních trubačů, aby ukončil celoroční myslivecké soustředění dětí a zahájil soutěž o Zlatou srnčí trofej.

Po celoroční práci v kroužcích mladých přátel myslivosti se do naší vesničky Miřenice sjeli děti, rodiče z okolních měst, aby se utkali o Zlatou srnčí trofej.

Sraz a prezence všech účastníků proběhla v 9.00 hodin. Soutěže se celkem zúčastnilo 43 dětí a po zahájení soutěže byli soutěžící rozděleni do skupin, A, B a v kategorii MINI. Počasí bylo úmorné, teploměr ukazoval kolem 32 stupňů. Děti absolvovaly postupně vyplnění testů, poznávací stezku na vyznačené trase po okolí, poznávaly rostliny, psy, pobytové stopy, vycpaniny, myslivecké vybavení, čelisti, shozy, trofeje, zbraně, střelivo a na konci střelbu vzduchovkou. Každý z mladých soutěžících byl při slavnostním vyhlášení za své snažení odměněn nějakou cenou.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří se na průběhu Zlaté srnčí trofeje podíleli a také mysliveckému sdružení MS Miřenice – Letovy, které soutěž zajišťovalo.

Fotky přiloženy do fotogalerie.

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode